Titkok rólunk..

T.E. online

Támogatóink
szekelysziget.hu E-mail
2012. július 03. kedd, 18:11

Interjú a Titkolt Ellenállás énekesével

Elérkeztünk interjúsorozatunk egy következő érdekes pontjához, most Cseresznye Györgyöt a Titkolt Ellenállás énekesét faggattuk. Sok minden mellett megtudhatjuk, hogyan fogant a Titkolt Ellenállás név, és milyen módszerrel sikerül a szókimondó, tabukat döntögető szövegeket jogilag támadhatatlanná tenni.

Erdélyben is egyre népszerűbb a zenekar, de azt még sokan nem tudják, hogy mit takar a név, Titkolt Ellenállás, kifejtené ezt bővebben?

Ezt a nevet egy politikai szótár lapozgatása közben találtuk, volt régen a háború idején egy ilyen szervezkedés, a szótárban úgy volt feltüntetve, hogy szabotázs, s mellette volt, hogy titkolt ellenállás. Na, ez nekünk akkor megtetszett és ilyen egyszerűen ez lett a nevünk.

A zenekar nem rejti véka alá az igazságot, véleményét kemény szavakkal osztja meg a közönséggel, volt már problémája ebből kifolyólag?

Nehézségekbe ütköztünk emiatt már sokszor, de a szövegek mindig át vannak olvastatva egy ügyvéddel, akinek a jóváhagyása után használjuk fel őket. Voltak már azért így is érdekes dolgok, egy pár példa: a Kitartás! Című szerzeményünket velősen vizsgálgatta hazánk egyik legnagyobb szennylapja, a Népszabadság, de nem találtak rajta jogilag fogást. Egyik zenei TV csatornán, ahová egyébként a nemzeti zenekarok közül a Titkolt Ellenállás került be először – miután hetekig vetítették a videoklipünket, mégis úgy gondolták, hogy a szöveg miatt leállítják a zeneszám sugárzását. (Gondolom leesett nekik, milyen eszmét képvisel a zenekar!) A másik dalunk, a Más vagy… , ami kiverte annak idején a biztosítékot, a „másoknál”, akik hadat üzentek nekünk, mindenáron a zenekar betiltását akarták elérni, de jogilag itt sem tudtak mit tenni. Ezeknek a dolgoknak már 10 éve is van, mostanság kénytelenek beletörődni, hogy a T.E. „Még mindig ugyanaz!”

Hogyan viszonyul az erdélyi közönség a Titkolt Ellenálláshoz?

Egyre népszerűbb a csapat, ahogyan te is elmondtad az egyik kérdésben. 2006. óta minden évben megfordulunk Székelyföldön, jó néhány városában, de az állandónak mondható koncerthelyszínünk a székely főváros, Székelyudvarhely. Az is sokat elárul, hogy idén ismét meghívást kaptunk az általatok szervezett nagysikerű Székely Sziget Fesztiválra! Ezúton is köszönjük nektek!

Mi az az eszmeiség, üzenet, amelyet a zenekar a közönségnek át akar adni?

Nem akarunk ráerőltetni senkire semmit. Azt szeretnénk, hogy a dalaink meghallgatása után gondolkozzanak el és értékeljék! Mindenki döntse el, hogy velünk vagy ellenünk!

2010-ben már felléptek a Székely Szigeten, merre haladt azóta a zenekar szekere?

Azóta sok mindenen túl vagyunk. Koncertek, új nagylemez, egy kislemez és most dolgozunk a jövő évi, 20 éves jubileumi nagylemezünkön, ami előre láthatólag jövő év október-november táján fog megjelenni.  Ez egy DVD mellékletes dupla kiadvány lesz, aminek a DVD-részén a zenekar elmúlt 20 évének legjobb pillanatai lesznek láthatók két órában.
2013-ban nem csak a Titkolt jubilál. A magyar skinhead mozgalom megalakulásának 30. évfordulója, valamint az OI-KOR zenekar 30. születésnapja alkalmából nagyszabású jubileumi koncertel készülünk, melyet jövő ősszel fogunk megtartani Budapesten.
Idén ősszel ismét ellátogatunk Kézdivásárhelyre és Székelyudvarhelyre, november 2-án és 3-án az OI-KOR és az Óbudai Fiúk meg a Ramon társaságában.

A IV. Székely Szigeten újra harci rendbe áll a zenekar, mit üzen a Székely Szigetre látogatóknak?

Mindenki a maga módján vegye fel a küzdelmet! Tedd meg amit meg kell! „Állj fel végre!” Mindenki érezze jól magát a Fesztiválon, ott találkozzunk! Köszönjük az interjút! KITARTÁS!

Forrás: Székelysziget.hu

 

Online látogatók

Oldalainkat 50 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 2287283

YouTube csatornánk