Titkok rólunk..

T.E. online

Támogatóink
Újra színpadra áll a Titkolt Ellenállás E-mail
2014. november 27. csütörtök, 22:46

 

A nemzeti oldal egyik legerősebb és legkitartóbb bástyájának számító, a színpadokon már 21 éve töretlenül masírozó békési csapat még nyáron, az énekesüket, Cseresznye Györgyöt ért értelmetlen és érthetetlen tragikus baleset miatt a leállás mellett döntött. Az azóta tartó velük kapcsolatos hírzárlatnak most vége, mert egy nem is akármilyen bejelentéssel örvendeztetik meg rajongóikat.

December 13-án Cseresznye György Emlékkoncert lesz Debrecenben három zenekar részvételével. Mivel a Titkolt Ellenállás neve nem szerepel a plakáton, és mert Gyuri halála óta semmilyen információ nem érkezett a csapat jövőjét illetően, ezért megkértük Kima Norbertet a T.E. vezetőjét, hogy válaszoljon az ezekkel kapcsolatos – és vélhetően sokakat érdeklő – néhány kérdésre.

 - Néhány hete felkerült az internetre egy plakát, amely egy debreceni Cseresznye György emlékkoncertet hirdet. Ezen főzenekarként az Egészséges Fejbőr neve olvasható, és emiatt már találkoztunk itt-ott néhány negatív megnyilvánulással. Tisztázzuk a félreértéseket, valamint, meséld el nekünk, hogy mit is kell tudni erről a rendezvényről.

 - Igazából arról van szó, hogy mivel a Titkolt Ellenállás már jó néhány éve december második hétvégéjén Debrecenben játszik, ez az idén sem lett volna másképp, de Gyuri halála miatt – a már tavasszal leszervezett – őszi-téli turné minden állomását törölnünk kellett. A hely tehát már jó előre le volt foglalva, a jótékonysági est ötlete pedig Tóth Csabi barátomtól, a Kaptár Klub üzemeltetőjétől származik. Még júliusban keresett meg engem, amikor a Vekeri Fesztiválon játszottam a Palmettával, és egy hosszabb beszélgetés után azt ajánlotta, hogy mégis tartsuk meg ezt a december 13-ai koncertet, csak ez egy Gyuri előtt tisztelgő emlékest legyen. Tehát szó sincs arról, hogy a Fejbőrék szerveztek volnak maguknak egy Cseresznye Gyuri emlékkoncertet. Ők eredetileg is szerepeltek volna ezen a rendezvényen, mint ahogy a balmazújvárosi Irredenta is, így már csak a Titkolt helyett kellett egy másik fellépőt keresni, és ez lett a Vádló Bitófák.

 - Úgy tudjuk, azért a Titkolt valamilyen formában képviselteti magát aznap.

 - Igen! A zenekar nem lép fel, viszont mind a négyen (rajtam kívül még Farkas Krisztián, Tóth Gábor, és Salamon Roland) ott leszünk vendégként, házigazdaként. Fontos elmondani még, hogy ez a rendezvény egyben egy támogatói koncert is, mert nem csak a jegyek eladásából befolyt összeget, hanem a pult teljes bevételét is Gyuri családjának a megsegítésére ajánljuk fel.

 - Mi a Titkolt Ellenállás további sorsa, vagy jövője? Azt kijelenthetjük, hogy a zenekar Gyuri nélkül nem fog koncertturnét szervezni, elvállalni és nem fog új lemezt készíteni?

 - Igen, ez így van. Viszont jövő év november 14-én, szombaton, Budapesten a Club 202-ben lesz egy nagyszabású Cseresznye György Emlékkoncert, amin fellép a Titkolt Ellenállás. Ezen az estén a zenekar négy tagja fog zenélni és vendégénekesek – jelen állás szerint – összesen tizenhatan fognak T.E. számokat énekelni. Erről az eseményről hamarosan, a tervek szerint már jövő év elején lesz hivatalos szórólap, flyer, és készül természetesen Facebook eseményoldal is. Előljáróban annyit, hogy ez egy speciális emlékest lesz, tudtommal ilyen még nem volt a hazai nemzeti/skinhead színtéren. Ez nekünk is egy hatalmas kihívás lesz, mert az addig rendben van, hogy mi itthon, a próbateremben négyen összerakjuk és elpróbáljuk a műsort, de valamikor jövő nyár végétől egy párszor fel kell mennünk a fővárosba, hogy az énekesekkel közösen is dolgozzunk, hogy minden tökéletes legyen a rendezvény napján.

 - Rögzíteni fogjátok ezt a koncertet?

 - Természetesen, méghozzá professzionális módon. Hat kameraállásból, illetve 24 sávra külön a hangot, és ebből szeretnénk majd egy DVD anyagot kiadni. A mostani tervek szerint ez úgy nézne ki, hogy 2016-ban jelenne meg, de dupla diszken, mert mellé tennénk a 20 éves jubileumi koncertünk anyagát. Így az egyik korongon még Gyuri hangjával hallhatnánk a Titkolt dalokat, a másikon pedig az ezen az emlékesten fellépő vendégénekesek közreműködésével.

 - A Titkolt Ellenálláson és a vendégénekeseken kívül lép-e majd más is színpadra vagy készültök-e még egyéb különlegességgel?

 - Valami biztos, hogy lesz a mi koncertünk előtt, de most még egyelőre az ötletelések, tárgyalások szintjén vagyunk a klub vezetőségével. Még nem eldöntött, hogy lesz-e előzenekar, ez magyar lesz-e vagy külföldi, esetleg filmvetítés lesz, vagy netán mindkettő, tehát még igen képlékeny a dolog.

K.T.A.

forrás: http://alfahir.hu/ujra_szinpadra_all_a_titkolt_ellenallas

 

Online látogatók

Oldalainkat 130 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 2287313

YouTube csatornánk