Titkok rólunk..

T.E. online

Támogatóink
Riport a kopjafa ötletgazdájával, Kölyökkel! E-mail
2015. szeptember 06. vasárnap, 21:39
A riport egy politikai oldalra került volna ki, de jelen pillanatban ott lehet többet árt mint  használ, így jöjjön itt:
 
-        Mivel veled az elmúlt években sok riport készült, elhagyhatjuk a megszokott formulákat. Jöjjön a lényeg.
 
-        Mi indított téged - benneteket , hogy így emlékezzetek Gyurira?
o  Gyuri tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála után úgy éreztem, hogy hatalmas űr keletkezet. Egy sötét rés a mozgalom életében, aminek létezését valami szép – jó – időtálló dologgal lehet mérsékelni. A BH – nak sokat segített a Titkolt mint zenekar , de a Gyuri is mint barát – bajtárs fontos része volt a munkánknak. Amikor a Hunyady kinyitott, a Gyuri állt a pult mögött, megbízható lelkiismeretes ember volt.
   Összegezve, úgy éreztem, valami nagyon elveszett, hiányzik. Tenni kellett valamit, hogy mérsékelni tudjam ezt az érzést.
-        Miért ez a forma?
o  A mozgalomnak minden esetre, eseményre meg van a megszokott beidegződése, ezen nem biztos, hogy kell változtatni, de lehet. Emlékkoncert, emlékpóló,stb. Úgy éreztem, most kell valami egyedi, megérdemli a Gyuri.Kell valami, ami híven tükrözi egy nagyszerű hazafi emlékét, és nincs köze anyagiakhoz.
                Tevékenységemet, a BH tevékenységét sok rosszindulatú hazugság, csúsztatás kíséri.               Nem lett volna szerencsés, ha egy kegyeleti eseményt ilyen támadásnak teszünk ki.
-        Lett volna ilyen jellegű eseménnyel kapcsolatban?
o  A szándékos rosszindulattal számolni kell, biztos vagyok benne, hogy lett volna. A negatív reklám is reklám, de ide nem hiányzott.
-        Sikerült ezt kikerülni?
o  Szerintem igen, és ez így volt jó.
-        Miért pont Erdély?
o  A Titkolt emlékköve körül lefolyt bürokratikus herce - hurca is bizonyítja, hogy más megítélés alá esnek a mozgalommal kapcsolatos dolgok. Az ő egy éves küzdelmük is könyvet érdemelne.
 
  Gyuri szerette Erdélyt, a Hargitáról hallottam,hogy nem kell engedély. Úgy gondoltam, autentikus helyszín egy ilyen kegyhelynek. Felvetettem az ötletet a többieknek, elsöprő volt a támogatás, beszéltem a Kima Norbival, ő is jónak tartotta az ötletet, így belekezdtünk.
-        Miért kopjafa?
o  Tetszik az,hogy a hozzáértő ki tudja olvasni a jelrendszerből,hogy kinek az emlékét ápolja. Méltó a Gyurihoz.
-        Mennyire volt melós a feladat?
o  Nagyon, Sok szervezés volt, terveztetni a fát (Waum Peti alkotása), véleményeztetni, buszt – szállást – reklámot intézni. Sok mindent kellett intézni. A BH brigád és Erdélyi hazafiak összedolgozásának eredménye a siker. Szép példája annak, hogy azok akik azt terjesztik,hogy ülök Mordorban és a dróton rángatott orkok meg szaladgálnak ahogy kívánom, nagyot tévednek. Itt is, mint sokszor, ötletgazda szinten vagyok a dologban, az érdem a kivitelezésben BH-é és elhívatott hazafiaké.
 
-        Támogatás?
o  Anyagit ajánlottak, a fent említett okok miatt nem fogadtuk el. Az erkölcsi jól esett, sokat számított. Az esemény hirdetése volt az, ami igazából támogatásként jött, de az nagyon kellett.
-        Ellenvetés?
o  Konkrétan senki nem fújt ellene, max nem jelölte be a Face – n. Nem lényeg. Inkább köszönet a segítőknek:
o  -Betyársereg,Kurucinfo,MMM,Harcos, Sziva Balázs, Harcunk.info, Titkolt Ellenállás
o  Azt, hogy hírportál, vagy egyéb tájékoztatásra létrehozott netes felület nem hozta le, azt azért mélységesen elítélem. A kegyeleti dolgot a politikával – gazdasági érdekekkel keverni… pofa kell hozzá.
-        Külső támadás?
o  A Face letiltotta az eseményt nem lepődtünk meg.
   A szolgálatok értesítették egymást, nem lepődtünk meg.
    A kegyhely teljes eltüntetése a Hargitáról, ezzel zsarolni, ezen már meglepődtünk. Ez nagyon sötét, Afrikai módszer. Elhangzott román részről, hogy nem akarnak újabb Csíksomlyót. Ez vad túlzás, meg az ellenlépésként beharangozott teljes lebontás is.
-        Hogyan sikerült mégis?
o  Mindennel meg voltunk, amikor jött ez az agresszív támadás. Döntést kellett hozni, megyünk a busszal, vagy álljon a kopjafa. Mint már sokszor, a saját dolgainkat hátraszorítva, az utóbbi mellett döntöttünk. Persze az Erdélyi segítség nélkül frutit nem ért volna, hogy mi mit szeretnénk.
Tisztelet a bátraknak!


 
 
-        Betölti a funkcióját?
o  Igen, már érkeztek fotók a Hargitáról, hogy arra túrázó hazafiak meglátogatták a kopjafát és lerótták kegyeletüket. Ez volt a cél, a látogatás és az ott készült fotók mind – mind a Gyuri emlékét ápolják.
  Hamarosan a Titkolt oldalon láthatóak lesznek.
-        Gratulálunk az elgondoláshoz a kivitelezéshez. Most hogy billentyű végre lettél kapva, néhány villám kérdés:
-        BHH most?
o  Könnyebb a hazugságot elhinni, mint az igazságért harcolni. Ez nagyon igaz a mostani  társadalomra. Nemzeti érzéseiket kimeríti a Fidesz és a Jobbik. Nem akarnak tudni az igazságról. Ebben a helyzetben teszi a dolgát a csapat, lehetőségeinkhez mérten.
 
-        Politika?
o  Az  MMM – ben bíztam, de nagyon rá szálltak a szervek, ha esetleg sikerül kibekkelni, hogy ne tiltsák be, akkor van egy be nem tiltott politikai szervezet amiben hiszek, ha nem akkor ismerek egy jó társaságot tettrekészséggel, és olyan jó gondolatokkal ami már a megalakulás előtt kiverte a biztosítékot a hatalomnál. Persze a tiltó okiratban több oldalon keresztül taglalják, hogy a BH val való viszonya is ok a tiltásra, de ezt felvállalták, ez is szimpatikus volt a társaságban.
-        C18 hazánkban (ezt már több embertől kérdeztük, de még csak beszélni sem akartak róla, reméljük, te beleállsz a témába)
o  Szerencsére úgy alakult, hogy ösztönösen viszolyognak a Magyarok ettől a valamitől. Nem járnak a rendezvényeikre, és az onnan távozó külföldiek is vadul szoktak köpködni, hogy átverték őket. A Dani kihasználja, hogy van ez a nyomorult felfogás, hogy ne teregessük ki a szennyeset, mert rajtunk röhögnek majd az AFA – k stb.stb. Amint a Dani nem fog tudni pénzt kisumákolni a körülötte lézengőktől és az ő segítségükkel  átvert emberektől, el fognak múlni, mint egy hasmenés, azért ez a hasonlat, mert a nemzet a nép szempontjából annyi hasznuk van, mint egy vödör fosnak.
-        Más csoportok?
o  Nem szeretnék senkit említeni ezekkel a trógerekkel egy kérdéskörben, náluk mindenki sokkal - sokkal jobb!
-        JVidámabbra. Szeptemberben ismét Redneck 28, miért ők megint?
o  Amikor először hallottam a Rednecket éppen valakivel beszélgettem, a harmadik taktus után otthagytam az illetőt és el sem mozdultam a színpad elől. A szeptemberi program már összeállt, amikor egy hasonlóan lelkes rajongó a csapatból felvetette, hogy legyenek újra. Mivel nem olcsó mulatság, jött a fejtörés, hogyan? Jött a megfejtés, a hasonló fanatikus Redneck rajongók dobják össze. Így történt, hogy újra jönnek, és a Romantikussal egy színpadon rettenetesen jó koncertélmény lesz.
 
 A riport ezen kérdése az aktualitása miatt került be, megjelenés előtt:
-        Bevándorlás?
o  Átvándorlás, azt a hülye migránst aki itt akar megállni hazánkban, azonnal ki kell vizsgálni, mert nem épeszű. Ezeket az vándor másokat, már a balkánon meg kellene állítani, az EU által akár csak hazánkba és a többi EU – s államba öntött euró tízmilliókból ezt meg lehetne tenni, de ugye akkor azt meg nem tudnák ellopni dicső vezetőink. Sokkal rosszabb, hogy Magyarok, Lengyelek, Csehek stb. mennek külföldre munkát vállalni, ezt én nagyobb problémának érzem, mint azt, hogy átcselleng az országon akárhány, akárki. Persze az ezekről szóló hírek elhomályosítják az emberek látását, és nem foglalkoznak semmivel, azt gondolják ez a legnagyobb baj. Nagy baj, félre értés ne essék, de nem itt kell kezelni. Ha a balkánon vagy hazájukban megállítanák őket, akkor jöhet egy műszaki aknazár, tényleges megoldás kell a Tiszára valamint a vasúti átjárókra. Így lenne vége.
 

o  Köszönjük! Ezzel zárjuk! Sok sikert a további munkához.

Forrás

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 06. vasárnap, 21:41
 

Online látogatók

Oldalainkat 64 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 2273318

YouTube csatornánk